ARROZ ESNEA

OSAGAIAK:

  • 100g arroz 
  • 1l esme oso
  • zati bat limoi azal eta zati bat naranja
  • kanela adar (rama)  bat
  • Kanela hautxean
  • 70g azukre
  • 10g gurin

PAUSUAK:

1- Burruntzali batean esnea, arroza, zati bat limoi azal eta zati bat naranja azal eta kanela adarra botatzen ditugu. Su ertainean nahasten uzten dugun bitartean.

2- Beroa dagoenean, baina iragiten hasi baino lehen (bestela esnea erre egingo zen eta gustu txarra hartuko zuelako) egoten utzi. 5 minuturo gutxi gora behera buelta eman, aseguratzeko arroza ez dela pegatzen esnearekin eta almidoia askatzen ari dela. Horrela krematxuagoa (cremoso) gelditzeko. Gogoratu ez dela hasi behar fuerte iragiten inungo momentuan.

3- 45 minutura, arroza ia egina egongo denean azukrea gehituko diogu eta 10 minutu gehiagoz utziko dugu egiten arroza orain bai txuri txuria gelditzen den arte.

4- Sua itzaltzen dugu eta gurina gehitzen dugu, azalak kentzen ditugu adarrarekin batera eta ondo nahasten dugu. Tenplatzen uzten dugu. Jarraitu nahasten nohizean behin tenplatzen uzten duzun betartean ez pegatzeko.

5- Zerbait tenplatu denean, arroz-esnea ontzi indibidualetan jartzen dugu, eta hozten uzten dugu. (oso hotza gustatzen bazaizu hozkailuan utzi). Dekoratzeko kanela bota nahi badugu.