GAZPATXOA


Piper berde bat
Pepino bat
Bi baratxuri-ale
50ml Oliba-olio birjina estra
50g Ogi biribil gogorra
250ml Ura
5g Gatz
30ml Jerezko ozpina

1.- Esandako osagai guztiak zatitu, jarri dizudan proportzioan, eta gehitu 50 ml oliba-olio, 250 ml hozkailuko ur eta 50 ml Jerezko ozpin, dena edalontziko irabiagailuan edo Turmixen birrinduz. Ez da beharrezkoa tomateak edo piperrak zuritzea, gero iragazle finetik pasatuko baititugu.

2.- Thermomix motako robota baduzue, jarri osagai guztiak edalontzian eta txikitu abiadura maximoan 4 minutuz, testura perfektua lortzeko. Txikitu ondoren, gazpatxoa iragazgailu finetik pasatuko dugu, koilaroi batekin estutuz, azalik eta hazirik gabeko krema gera dadin, eta hozkailuan sartuko dugu pare bat orduz, ondo hozteko.