IZOKIN TARTARRA

2 PERTSONENTZAKO

OSAGAIAK

  • Izokin freskoa xerratan 200g
  • Ahuakatea heltze-puntuan 1
  • Limoia 1
  • Lima 1
  • Tipulina
  • Kaparrak 15 gramo
  • Pepiniloa (aukerakoa) 15 gramo
  • Ziapea (mostaza) 5ml
  • Worcestershire edo Perrins saltsa 5ml
  • Soja-saltsa
  • Oliba-olioa 20ml
  • Saltsa min tanta batzuk, gustukoa (aukerakoa)
  • Tipulina eta/perrexila edo altzantroa gustura
  • Piperbeltz beltza

Zailtasuna: erraza
Denbora guztira: 10 min
Elaborazioa: 10 min
Atsedena: 30 min

1.- Labana on batekin, kendu azala eta izokinak izan ditzakeen arantzak. Gutxi gorabehera tamaina bereko dado txikietan moztu, eta ontzi batean jarri. Pepinilloa eta kaparrak pixka bat txikitu eta izokinari gehitu.

2.- Gehitu limaren zukua, ziapea, Worcestershire saltsa, soja saltsa, 15 ml oliba olio (koilarakada bat), saltsa mina (erabiltzen badugu) eta tipulin edo perrexila xehatu pixka bat. Nahastu ondo, estali eta utzi hozkailuan 30 minutuz.

3.- Denbora hori igarota, ireki ahuakatea erditik, atera hezurra eta barruko kontu handiz. Txikitu izokinaren tamaina bereko kuboetan, eta nahastu ontzi batean limoi erdiko zukuarekin, gainerako oliba-olio koilaratxoarekin, piperbeltz beltzarekin eta tipulinarekin edo perrexil xehatuarekin.

4.- Plater-uztai batekin muntatu. Geruzatan egiteko, jarri lehenik oinarri bat ahuakate erdiarekin, presioa eginez baina birrindu gabe, eta gehitu gainean izokinaren erdia. Soberan dauden bi katiluak konbinatu eta bigarren tartarra osatu