KANELOIAK

OSAGAIAK:

  • 500 gramo haragi xehatu (txahalaren eta txerriaren nahasketa)
  • Tipula bat
  • Piper berde bat
  • Etxean egindako tomate-saltsa edo poto tomate frijitua
  • 20 pasta-plaka
  • Gainerretzeko gazta birrindua
  • Bexamelerako
  • 100 gramo gurin
  • 100 gramo irin
  • Oliba-olio txorrotada bat
  • Litro bat esne
  • Espeziak gustura
  • Gatza

PAUSUAK:

1.- Etxeko kaneloiak egiteko, betegarriarekin hasiko gara. Bigundu kipula eta piper berdea su motelean.

2.- Bigundu ondoren, gehitu haragi xehatua, gatza eta piperbeltza bota.

3.- Gehitu etxeko tomate-saltsa. Utzi janaria prestatzen lauzpabost minutuz, kendu sutatik eta gorde.

4.- Bestalde, egosi pasta-xaflak, fabrikatzaileak adierazten duen bezala. Kasu honetan, nik olio txorrotadatxo batekin egosi ditut, ez itsasteko. Normalean, pasta ez zaio olioa botatzen; bestela, saltsa ez da ondo itsasten pastarekin, baina, kasu horretan, batzuen eta besteen artean itsats ez daitezen, olioa botako dugu uretan.

5.- Egosita dugunean, kotoizko zapi batean jarri, eta bete. Jarri haragi pixka bat pasta-xaflan, eta itxi kontu handiz.

6.- Aurrez berotutako labearekin, labe-iturri batean jarri eratutako kaneloi guztiak, eta estali bexamel saltsarekin eta gazta birrinduarekin. Bexamelaren errezeta utzi egingo dizuet, blog-mezuan adierazitako aholkuei jarraitzeko. Sartu labean 200ºC-an 10 bat minutuz eta amaitu azken 3 minutuak gainerrearekin.