MAKARROIAK

OSAGAIAK:

  • Ura
  • Olio edo gurina
  • Gatza
  • Tomate frijitu pote bat
  • Txorizoa
  • Gazta txikituta
  • Makarroiak

PAUSUAK:

-Lapikoa urez bete

-Ura egozten hasi arte olio pixka bat bota eta gatza pixka bat bota.

-Ura egozten denean makarroiak botatzen dira eta mantendu behar dira 10 -15 min egosita gerartu arte makarroiak.

-Makarroiak egosita egoten direnean atera ontzi batera eta ur hotzarekin garbitu.

-Lapiko handi batean pixka bat olio bota eta berotu.

-Bero dagoenean, zatituko dugu txorizoa eta ondoren botako dugu lapikora.

-Tomatea (frijitua) egiten hasten denean utzi 5 min inguru.

-Garbitu ditugun makarroiak lapikoan sartuko ditugu.

-Norbaitek gazta txikituarekin nahi baditu atera platerean eta labean sartu gazta urtu arte.