OILASKO KROKETAK

OSAGAIAK:

  • Bexamela egiteko: 125 g gari-irin, edozein erabileratakoak
  • Litro 1 esne oso
  • 125g gurin
  • Gatza eta piperbeltz beltza
  • Kroketak betetzeko: tipulin 1
  • 250g oilasko(egosia, frijitua, errea)
  • 100g ogi birrindu
  • 3 arrautza
  • Oliba-olio

PAUSUAK:

1- Dado txikietan mozten dugu oilaskoa, bakoitzaren gogora. Baina ez daitezela handiegiak izan.


2- Tipulina txikituko dugu, eta zartagin batean 5 minutuz (su ertainean) utziko dugu, oliba-olio pixka batekin.

3-Gehitu txikitutako oilaskoa, nahastu eta zipriztindu gustora. Minutu pare batetan prestatu dena batera. Erretiratu eta erreserbatu egiten dugu.


4- Gurin urtua eta irina su leunean nahastu bexamela lortzeko 10-20 minutuz geratu gabe mugitu, gero esne osoa eta oilaskoa gehitu etengabe mugitzen duzun bitartean. Bexamela eginda, hotzean, erreserbatu.


5- Iturri bat gurinarekin igurtzi eta oinarria irinarekin hautseztatuko dugu. Kroketen masa bota, zabaldu eta film garden batekin estaliko dugu.


6- Masa ondo moldatu ahal izateko, hainbat orduz egon behar da hotzean, hozkailuaren barruan. (Gomendioa bezperatik eginda uztea da, gutxienez 12 orduz hoztu dadin)


7- 12 orduak pasatakoan kroketei forma eman. Arrautzak irabiatu eta kroketak pasatu genituen. Hemendik zuzenean ogi birrindua eta plater edo iturri batean erreserbatzen dugu. Kroketak aparte jarri eta hozkailuan utziko dituzue, gutxienez ordubete.

8- Kroketak prestatzen ari gara. Kroketak oliba-olio berotan frijitzen ditugu, lauzpabost txandatan, alde guztietatik ondo egin arte. Tenperatura erregulatuz, erre ez gaitzaten.

9- Paper xurgatzailea duen plater batera erretiratuko gara. Soberan dagoen olioa kentzeko eta zuzenean zerbitzatzen dugu.