OREO TARTA

OSAGAIAK
Oinarrirako:
160 g-ko oreo-galleten pakete 1 (zerealak txokoarekin gehi diezazkiokezue)
50 g gurin (giro-tenperatura)


Gazta-kremarako:
250 g krema-gazta
500 ml esne-gain edo esnezko krema (koipekiaren %35)
150 g azukre
2 kartazal Royal gatzatu (mamiaren ordez gelatina, krenetina hautsa edo olatak jar ditzakegu)
300 ml esne oso
Oreo-galleten pakete-erdia (gainazala apaintzeko)

1.- Gailetak bereizi eta erdian duen krema gorde. Galleta guztiak birrindu, eta dagozkien galletak erreserbatuko ditugu estaldura apaintzeko.


2.- Galletak gurinarekin nahastu, giro-tenperaturan, tartaren oinarria osatzeko. Bete moldearen oinarria galleta eta gurinaren nahasketarekin, zapaldu hatz-puntekin eta banatu oinarri osoan. Hozkailuan hozten utzi, erabili arte.

3.- Su ertaineko ontzi batean esnea, esne-gaina, gazta, oreo-galleten krema, azukrea eta aldez aurretik diluitutako gatzatua esne epel pixka batean berotzen jarri. Nahastu nahasketa modu iraunkorrean hagaxka batzuekin su ertainean. Nahasketa irakiten hasten denean, sutatik urrundu behar dugu.

4.- Hozkailuan gordeta genituen galleten gainean bota nahasketa.

5.- Giro-tenperaturan epeltzen utzi, eta beroa galdu ondoren, hozkailuan sartu 3 bat orduz.

6.- Denbora hori igaro ondoren, eta gure tarta guztiz mamituta dagoenez, erreserbatuta genituen galleta hautsekin apaindu behar dugu, eta irina bahetzeko erabiltzen dugun iragazki handi batekin hautseztatu.

7.- Tarta desmoldatu, inguruko uztaia kendu eta zerbitzatzeko prest egongo gara.