Patata brabak

Patatak egiteko:

  • 1kg patata
  • Patatak frijitzeko olio ugari.
  • Gatza nahierara.

Saltsa brabarako:

  • 2 koilarakada piperrauts (pimentón)
  • Tipula ertain bat.
  • 250 ml ur.
  • 1 koilarakada irin.
  • 2 koilarakada oliba-olio.
  • 250ml barazki edo oilasko salda.
  • 1 baratxuri-ale.
  • Gatza.

Saltsa brabaren prestaketa:

1-Saltsa egiteko, zuritu eta moztu baratxuria, ondoren, frijitu zartaginean oliba-olioarekin.

2-Gorritzen(dorandose) hasten direnean, irina gehitu eta frijitu.

3-Gehitu piperrauts-motak eta nahastu berehala; piperrautsa erre ez dadin, gehitu salda eta nahastu etengabe, loditu(espesar) arte.

4-Azkenik, txikitu ondo irabiagailuarekin, baratxuri zatirik gera ez dadin.

Patatak frijitzeko:

1-Patatak zuritu, garbitu eta moztu.

2-Olioa erabiliz frijitu tenperatura ertainean. Patatak eginda daudenean, tenperatura igo eta gorritzen utziko diegu.

Pataten aurkezpena:

1-Patatak paperarekin xukatu(escurrir).

2-Saltsa beroa jarri gainetik.