TXOKOLATEZKO TRUFAK

Osagaiak:

  • 200 gramo txokolate beltz
  • 140 gramo esne-gaina (nata) (mínimo 35% materia grasa)
  • Txokolate hautsean

Pausuak:

  1. Esne-gaina burruntzaili (cazo) batean jarri. Esnea berotu su baxuan iragiten ez hasteko.
  2. Bitartean pikatu labana batekin txokolatea. 
  3. Esne-gaina txokolateari bota gutxinaka gutxinaka. Minutu bat itxaron eta kontuz kontuz nahastu, gutxinaka, gutxinaka txokolatea urte harte eta esne-gainarekin ondo nahastu harte.
  4. Nahastu masa homogeneo, disdiratsu eta grumorik gabekoa lortu harte. Hozten uzten dugu pixkat, film plastiko batekin eta hozkailura eraman. “Gutxienez bost ordu utzi behar da hozten edota hurrengo goizerarte ere utzi ditzazkegu.
  5. Trufen forma egiteko, jarri ontzi batean txokolatezko hautsa eta koladore txiki bat. Golaira txiki batekin moldatu daitezke forma emateko edo eskuekin.
  6. Txokolate proportzio txikiak hartu eta txokolate hautsarekin ondo kubritu. Azkenik, bolatxoa koladorean jarri eta astindu, behar ez dena botatzaeko, behean papel bat jarri dena jasotzeko, gero beste guztiekin berdina egin.