URDAIAZPIKO KROKETAK

6 Pertsonentzako

Osagaiak:

  • 200g urdaiazpiko
  • Baratxuri ale 1
  • 100ml olio
  • 100g gurin
  • 3 arrautz irabiatu
  • Udaberriko tipula 1
  • 100g irin
  • Esne litro 1
  • Ogi birrindua

Kroketak egiteko pausuak:

1- Gurina dado txikitan moztu eta kazola batean urtzen utzi(gorde gurin pixka bat). Gero udaberriko tipula eta baratxuria zati txikitan moztu, eta gurinarekin bota. Sueztitzen utzi 5-6min dena batera. Gero urdaiazpikoa dado txikitan bota.

2- Irina bota kazola berdinera eta sueztitzen, gero esnea bota kontu handiz. 20min utzi bexamela sukaldatzen.

3- Masa kristalezko iturri baten gainean zabaldu eta gordetako gurin pixkat gainetik pasa ez egiteko ateratzeko zarakarra.

4- Masa hozten denean moztu eta kroketak forma eman.

5- Kroketak irinetik pasa, gero arrautz irabiatuetatik eta azkenik ogi birrindutik. Gero frijitu olio beroarekin.

6- Ondo frijitutakoan plater batera pasa, baina jarri papel bat behan sobratu den olioa kentzeko.

7- Azkenik beste plater batera pasa kroketak, eta disfrutatzera!